2021. október 14-17. között, Magyarország bakui nagykövetsége szervezésében, a Tempus Alapítvány támogatásával hét magyar egyetem (ELTE, BGE, a szegedi, pécsi, miskolci, az agrár- és élettudományi, valamint az állatorvosi egyetem) képviselői az együttműködés lehetőségeiről egyeztettek azerbajdzsáni partnerintézményekkel.

A program keretében a magyar delegáció október 14-én látogatást tett Ganja városában, ahol a három helyi egyetem (állami, agrár, műszaki) működéséről és az itt végzett kutatásokról tájékozódtak. Ezt követően, október 15-én délelőtt nyolc bakui egyetemmel folytatódtak az egyeztetések és a látogatások. Az azeri egyetemek a tudományterületek (műszaki, olajipari, humán, gazdasági, turisztikai, orvosi) összes ágát felölelték. Délután a Begin Group Bakui Nemzetközi Oktatási Vásáron több száz érdeklődő látogatta meg a magyar nagykövetség és a Tempus Alapítvány közös asztalát, valamint a magyar egyetemi standokat. Október 16-án a program alumni találkozóval folytatódott, ahol a már Magyarországon végzett diákok mellett több diákszövetség vezetői is képviseltették magukat. A négynapos látogatást a Kerekes Band nagysikerű koncertje zárta.

Az elmúlt évek során Magyarország és Azerbajdzsán között az oktatási kapcsolatok dinamikusan fejlődnek, jelenleg is mintegy 1.000 azerbajdzsáni diák tanul hazánkban. Legtöbben a Stipendium Hungaricum program keretében, mely az idei évben várhatóan november közepén kerül meghirdetésre.

A látogatás során a Szegedi Tudományegyetem és a Ganjai Agráregyetem, valamint a Miskolci Tudományegyetem és a Baku Higher Oil School együttműködési megállapodást kötött egymással.