Magyarország Nagykövetsége 2021. augusztus 16. napjától megkezdi a schengeni vízumkérelmek átvételét és a vízumok kiadását, de kizárólag abban az esetben, amennyiben Magyarország a kizárólagos, vagy a fő úti cél.

A vízumkérelmek befogadásához a honlapunkon szereplő dokumentumok benyújtása szükséges, azzal az eltéréssel, hogy a repülőjegyek esetén a már ténylegesen kifizetett repülőjegy benyújtása kötelező, valamint a szállások esetében is a már ténylegesen kifizetett magyarországi szálláshely igazolása szükséges.

Amennyiben nem Magyarország a fő úti cél, akkor a kérelmezőnek szükséges az utazással érintett más – Magyarországon kívüli – ország külképviseleténél érdeklődnie az adott országra vonatkozó beutazási szabályokról, beutazással kapcsolatos kötelezettségekről, mert önmagában az érvényes schengeni vízum nem feltétlenül elegendő az adott országba történő belépéshez. A más országokba történő beutazási szabályokról történő érdeklődés a kérelmező kizárólagos felelőssége, melynek elmulasztásából eredő bárminemű kárért kizárólag a kérelmező tartozik felelősséggel. 

Fontos kiemelni, hogy a Magyarországra történő belépés esetén az érvényes vízumon kívül szükséges a Magyarországra történő belépéstől számítva 72 óránál nem régebbi, angol vagy magyar nyelven kiállított, negatív PCR teszt is. 

A schengeni vízumokkal kapcsolatosan kérjük, tájékozódjon Külképviseletünk honlapján, vagy lépjen kapcsolatba a BLS International LLC. Baku társasággal.