Hírek

Festészeti kiállítás és gálakoncert a Heydar Aliyev Központban

Március 17-án a „Magyar Napok Bakuban” rendezvénysorozat keretei között a Heydar Aliyev Kulturális Központban Mehriban Aliyeva első elnökhelyettes részvételével megnyitottuk az Eisenhut Ferenc magyar festőművész képeiből készült kiállítást.
Tovább

Magyar textilművészeti kiállítás a Szőnyegmúzeumban

Március 17-én a „Magyar Napok Bakuban” rendezvénysorozat keretei között az Azerbajdzsáni Szőnyegmúzeumban Abulfas Garayev kulturális miniszter és dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár megnyitotta a „Magyarok szőtték” elnevezésű modern textilművészeti kiállítást.
Tovább

Turkológiai előadások az Azerbajdzsáni Tudományos Akadémián

Március 17-én a „Magyar Napok Bakuban” rendezvénysorozat keretei között az Azerbajdzsáni Tudományos Akadémia Központi Könyvtárában Bekir Sitki Cobanzade azerbajdzsáni kutató és Hazai György magyar turkológus munkásságát és életművét mutattuk be.
Tovább

Divatbemutató és gasztronómiai est a Boulevard Hotelben

Március 16-án a „Magyar Napok Bakuban” rendezvénysorozat keretei között a Boulevard Hotelben került sor a FolkTrend által szervezett divatbemutatóra
Tovább

Koncert a Mugham Centerben

Március 16-án a „Magyar Napok Bakuban” rendezvénysorozat keretei között a Nemzetközi Mugam Központban Sipos János professzor tartott előadást a magyar és az azerbajdzsáni népzene közötti párhuzamokról, illetve bemutatta az ezzel foglalkozó új honlapját is.
Tovább